Sari: Kad ste šampioni sa mnom, onda ste mnogo dobri

Fudbal 27. jul 202010:43 > 10:48
Reuters, Massimo Pinca

Mauricio Sari je zbijao šale i na svoj račun, u noći šampionskog slavlja Juventusa, pa je italijanskim novinarima „priznao” da je igračima rekao kako su mnogo dobri, čim su osvojili titulu sa njim na klupi.

Sari je postao i najstariji osvajač Skudeta među trenerima, pošto je u 61. godini došao do titule sa klubom iz Torina.

Deveta uzastopna kruna Juventusa, stigla je praktično tri kola pre kraja, a posle pobede nad Sampdorijom, rezultatom 2:0.

Rekao sam igračima, ako ste pobedili sa mnom, koji nikada nisam ništa osvojio, onda ste mnogo dobri”, odgovorio je Sari na pitanje šta je rekao svojim igračima tokom proslave.

U nastavku intervjua za „Skaj Sport Italiju”, kod Sarija su proradile emocije.

Prvog dana kada sam došao u klub, video sam ljude, a ne samo svetske klase. Kako je vreme prolazilo, volio sam ih sve više i odnos je od strogo profesionalnog, prešao u lični.

A kada sam prvi put ušao u svlačionicu, znao sam da su u pitanju vrhunski igrači. Danas, kada prolazim kroz istu tu svlačionicu, znam da su to sjajni momci na koje mogu da se oslonim.

Osećaj je poseban, teško je osvojiti titulu, bilo gde. Uzimanje zdravo za gotovo i unapred proglašavanje šampiona je jedna od najvećih laži, naročito u sportu”, rekao je Sari.

Nismo se šetali parkom i došli do titule. Bilo je to dugo, teško i stresno putovanje, a ovaj tim zaslužuje mnogo poštovanja, jer je nastavljena serija osvajanja titula.

Pobegao sam sa terena, jer sam želeo da izbegnem polivanje kantom vode, ali očigledno nisam uspeo da se izvučem.

Juventusu slede pripreme za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Liona, posle izgubljenog prvog meča, rezultatom 1:0.

Imali smo dosta poteškoća u pripremi taktike, jer nije bilo lako uskladiti sve te sjajne igrače i naterati ih da rade zajedno. To nije nešto što se podrazumeva, jer Dibala i Ronaldo i nisu počinjali tako često zajedno u prethodnim godinama.”, podsetio je Sari.

Na kraju je Sari izrazio zahvalnost čelnicima kluba, koji su istrpeli i neke poraze, a sve je začinio poslednjom rečenicom.

Juventus je po pitanju organizacije u vrhu evropskog fudbala. Nisam mogao ništa više da tražim od njih, jer, priznaćete, nije baš pametno ući u klub, koji poslednjih osam godina osvaja titule i tražiti neke velike promene”, rekao je na kraju mudri Mauricio Sari.