"Lovren kao Bane, samo mlađi; Rastanak nije bio lak"

Fudbal 28. jul 202018:42 > 18:46
Michael Regan/Getty Images

Sergej Semak, trener Zenita iz Sankt Peterburga, kaže da rastanak sa Branislavom Ivanovićem nije bilo lak, ali da klub mora da ide unapred.

Srpski defanzivac napustio je ruskog šampiona posle dve sezone. Rastanak nije bio očekivan, a kako se navodi jedan od razloga je zahtev kluba za smanjenje plate.

Povezano

Rastanak sa Ivanovićem je bio baš težak, nije bilo lako ni meni, ni njemu, ni ostalim momcima. Po mom mišljenju, u budućnosti drugi igrač neće doneti manje benefita, pa se klub odlučio za takav korak„, rekao je Semak povodom odlaska kapitena i dodao:

Branislav je odigrao prekrasnu sezonu, čak i bolju nego prethodnu. Moja stav je isti kao pre – mi imamo nekoliko ključnih igrača, ali ako smo u mogućnosti da uzmemo boljeg fudbalera, moramo da idemo napred, moramo da se razvijamo„.

Kao zamena za 36-godišnjeg Ivanovića stigao je Dejan Lovren, hrvatski štoper iz redova Liverpula.

Lovrena sam izabrao zato što u neku ruku podseća na Ivanovića, ali je mlađi. Verujem da je dobra zamena. Sa 31 godinom odbrambeni igrači sigurno ne gube na kvalitetima… Nešto je brži od Ivanovića plus ima dobar prvi pas i igra odlično u skoku. Lovren je svestran igrač i nadam se da će nam mnogo pomoći„, zaključio je Semak.

Lovrenov transfer iznosio je osam miliona evra, a potpisan je trogodišnji ugovor.