Senzacija na pomolu: Ramadani preuzima Mačvu!

Fudbal 20. dec 202011:14 > 11:16
Printscreen

Šabačka Mačva dobiće uskoro novu upravu i senzacionalnog sponzora – brigu o superligašu iz grada na Savi preuzeće, najverovatnije, Fali Ramadani!

Nadaleko poznati fudbalski agent, poslednjih dana, figurira kao glavni kandidat da preuzme obavezu finansiranja igračkog pogona i vođenja sportskog sektora šabačkih „crveno-crnih“. Pregovori sa klupskim strukturama i gradskim vlastima, preko posrednika, uveliko su u toku i očekuje se da uskoro budu privedeni kraju, na višestruko zadovoljstvo. Ukoliko Ramadani stane iza projekta, brigu o Mačvi vodiće, naravno, tim saradnika poznatog agenta. Fudbalski propisi ne dozvoljavaju angažovanje, savremeno nazvanih „posrednika u transferima“, unutar klubova.

Šabački klub imao je mnogo problema u godini na zalasku. Zaostala dugovanja prema fudbalerima i trenerima, narasle obaveze poveriocima i promena lokalne vlasti, generisali su sve veće nedaće. Krajem oktobra iz kluba se povukao dugogodišnji predsednik Ivica Kralj, sinonim uspeha i buđenja fudbala u Šapcu. Nedavno, kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva, otišao je i trener Dragan Aničić, jedan od ključnih arhitekata plasmana u elitu, pre četiri godine…

Dolazak izaslanika Falija Ramadanija, do ne tako davno, jednog od najmoćnijih menadžera na ovdašnjim prostorima trebalo bi da označi i novu, istorijsku, fazu u fudbalskom Šapcu. Uticajni „vladar iz senke“, kako su ga pojedinci nazivali posle optužbi za pranje novca i hapšenja u februaru 2020, imao je i ranije, širom Evrope, nekoliko klubova u vlasništvu. Ne i u Srbiji, gde je godinama, uz manje oscilacije, držao ogroman uticaj u dva najveća kluba, pogotovo Partizanu.

Sa lica mesta i iz reči dobro upućenih aktera stižu potvrde da su razgovori u odmakloj fazi, ali i dalje bez konačne overe dogovora. Navodno, do kraja godine trebalo bi da budu stisnute ruke i ozvaničen ugovor o saradnji. A, do tada – Šapčani strahuju za budućnost večitog gradskog mezimca i aktuelnog siročeta lokalne vlasti.

Kako ko hoće da pogleda, samo istoriju Mačvi niko neće moći da oduzme!