Posledica korone: Tedić zbog pluća na dugoj pauzi

Fudbal 25. dec 202021:33 > 21:34
FK Čukarički

Srpski fudbaler Slobodan Tedić, koji igra u Cvoleu na pozajmici iz Mančester Sitija, odsustvovaće sa terena četiri do šest nedelja zbog problema sa plućima.

Nekadašnji napadač Čukaričkog prošlog petka je morao da napusti meč protiv Emena u 16. minutu, pošto je ostao bez daha. U prvom mahu se verovalo da je reč o povredi rebra, ali su kasnija ispitivanja utvrdila problem sa plućima.

Sve kao posledica koronavirusa, koji je mladi reprezentativac Srbije preležao.

Otišao sam samo na snimanje i morali su da me zadrže u bolnici. Imao sam cev u plućima, koje su mi punili kiseonikom, da bih mogao lakše da dišem“, rekao je Tedić za sajt Čukaričkog i dodao:

„Kazali su mi da korona nije dobro zalečena, a tada sam imao upalu pluća. Očigledno je da sam vukao sve to nekolio meseci, gubio sam kiseonik, dok me nije preseklo na utakmici. Bukvalno sam samo pao. Probao sam i da nastavim da igram, ali zaista nisam bio u stanju. Sada je sve dobro, možda je i najbolje ispalo baš ovako, sada znam o čemu se radi. Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vreme teže disao, stvarno me je bolelo. Prvobitna je procena da me očekuje pauza između četiri i šest nedelja„.

Talentovani špic je trebalo tokom predstojeće pauze da dođe u Srbiju, ali je trenutna situacija sve promenila.

Sve ovo je bila jedna velika sreća u nerseći. Ponavljam, sve je dobro ispalo, kako je moglo da bude. Čak su mi lekari kazali da bi bilo izuzetno opasno da sam u ovakvom stanju ušao u avion, da bi moglo vrlo loše po mene da se završi. Dobio sam ujedno i zabranu letenja u trajanju od tri meseca„, poručio je 20-godišnji igrač.

Tedić je ove sezone odigrao ukupno osam mečeva za Cvole, uz jednu asistenciju. Ponikao je u Čukaričkom, a od januara 2020. član je Mančester Sitija.