Kurtoa: Promenio sam se zbog Čelsija

Fudbal 18. jun 201519:12 > 19:14
Getty Images Sport, Jamie McDonald

Golman Čelsija, Tibo Kurtoa, koji je sa londonskim klubom ove sezone prvi put osvojio titulu u Premijer ligi, govorio je šta je morao da uradi kako bi dobio šansu kao čuvar mreže "plavaca"

“Morao sam da promenim svoj stil, zbog stila igre Čelsija. Uglavnom se nalazim nekih 10 metara dalje od gola nego što je to bilo ranije. Deo mog posla sada je da izađem malo više,da presečem neki pas i ponekad budem i treći štoper. Takođe, veoma različit je i intenzitet igre, u Engleskoj se igra brže, svaki prekid je opasnost, svaki centaršut je opasnost. Na golmanu je veći pritisak jer morate mnogo više da izlazite i mnogo ste više u utakmici. Takođe, napadači u Engleskoj su kvalitetniji i jači, ne gube vreme na simuliranje i rasprave sa sudijama, već žele da postignu gol. Baš zbog toga, mislim da je bilo dobro za mene da prvo odem u Španiju, pa onda dođem u Englesku. Sada mi ne smeta ni fizički duel ni ako mi neko povuče dres. To su stvari koje se dešavaju u Premijer ligi”. rekao je Kurtoa.

Belgijanac je otkrio da je u veoma dobrim odnosima sa Peterom Čehom, iako, je iskusni čuvar mreže pao u drugi plan otkako je Kurtoa po drugi put došao na Stamford Bridž.