Perez: Nismo oterali Kasiljasa, zamolio nas je za pomoć

Fudbal 13. jul 201518:29 > 18:32
Getty Images

Nakon veoma emotivnog obraćanja navijačima i javnosti tokom koga je Ikar Kasiljas uz suze pročitao oproštajno pismo, u ponedeljak mu je klub kome je dao 25 godina života priredio oproštaj na "Santijago Bernabeu".

Predsednik Reala, Florentino Perez želeo je tokom svog govora da razjasni neke stvari oko rastanka sa Kasiljasom i da opovrgne glasine oko nesuglasica i svađa kao razlogu golmanovog odlaska:

Ikar odlazi zato što je to bila njegova želja. Želja koju nam je saopštio i koju smo jedino mogli da poštujemo i prihvatimo jer je on zaslužio to pravo. Niko u Realu od njega nije tražio da ode. Pre nekoliko dana je dobio ponudu iz Porta i odmah nas je o tome obavestio i zamolio nas da je razmotrimo i pomognemo mu da napravi ugovor. To je ono što smo i uradili. Mislim da je Iker nakon svega što je uradio za 25 godina zaslužio da se klub oko toga potrudi i pomogne mu.“

Perez je istakao da je Kasiljas ikona kluba iz Madrida i da zaslužuje da ga svi tako tretiraju:

Ovo je klub koji mora da poštuje svoje ikone. Zbog toga nikada neću razumeti pojedine navijače koji se na loš način ponašaju prema našim igračima. Ja sam kao predsednik mnogo puta od navijača tražio da poštuju igrače. Nadam se da će nas ovo naterati da se zamislimo kako nam se slične stvari ne bi ponavljale. Mi volimo i poštujemo Ikera i iskreno mu se divimo. On zna da će vrata Reala za njega uvek biti otvorena. Lično, voleo bih da je ovde završio karijeru. Najbolji golman u istoriji Reala i najbolji golman u istoriji španskog fudbala odlazi“, rekao je Perez.

Kasiljas se zahvalio navijačima koji su došli, a bilo ih je tek oko hiljadu. A i oni su iskoristili priliku da zatraže Perezovu ostavku.