De Hea ostaje u Junajtedu

Fudbal 15. jul 201521:50 > 21:52
Jan Kruger/Getty Images Sport

Španski reprezentativni golman David De Hea najverovatnije će ostati u Mančester Junajtedu i sada je to sve izvesnije.Prema pisanju “Marke”, uprava crvenih đavola je u ponedeljak dao kraljevskom klubu ultimatum da u roku od 24 časa naprave pomak u pregovorima ili zaborave na De Heu ovog leta.

Pošto do dogovora nije došlo, De Hea će biti deo tima Junajteda za turneju po Sjedinjenim Državama.Isti izvori tvrde da Junajted ni ne pomišlja na dogovor osim ako Serhio Ramos ili Kejlor Navas ne budu krenuli u suprotnom pravcu. Ramos je nedavno proglašen za kapitena Reala, a Navas je posle odlaska Ikera Kasiljasa u Porto ostao prvi izbor na mestu golmana što, priznaćete, nije smak sveta, čak možda i „apgrejd“.

“Marka” takođe prenosi da je Real spreman da sačeka godinu dana na De Heu, pošto španskom golmanu tada ističe ugovor sa Junajtedom, a već je smišljen plan po kojem će to učiniti.

Po tom dogovoru, ukoliko Real odluči da na kraju ne angažuje De Heu, moraće da mu plati pet miliona evra, odnosno godišnju platu u njegovom budućem klubu.