Luković prvo Zvezdino pojačanje, dogovor i sa Bronovickim!

Fudbal 02. nov 201410:02 > 10:12
EuroFootball/Getty Images Sport

Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Luković nikada nije bio bliži povratku u Crvenu zvezdu! Kako prenosi "Sport" samo eventualna ekstra ponuda iz inostranstva može da poremeti njegove i planove kluba sa "Marakane", koji su se dogovorili da već prvog dana zimskog prelaznog roka potpišu ugovor.

Bivši fudbaler italijanskih Askolija i Udinezea, odnosno ruskog Zenita se afirimisao i prošao sve mlađe selekcije srpskog šampiona, a prema propisima FSS nije moguće registrovati odmah igrača i pored velike želje trenera Nenada Lalatovića da 32-godišnjeg defanzivca ima što pre na raspolaganju.

Luković će se, dakle, posle osam godina vratiti u Zvezdu, a ugovor bi trebalo da bude validan do juna 2016. Prema saznanjima „Sporta“ iskusni fudbaler nije imao posebne finansijske zahteve znajući kompletnu situaciju na „Marakani“…

Crvena zvezda je rešila još jedan gorući problem. Naime, sa nekadašnjim igračem crveno-belih  Gžegoržom Bronovickim dogovoreno je da mu se dug od 840.000 evra isplati u tri rate. Poljak je dobio na sudu FIFA odluku po kojoj crveno-beli do kraja ovog meseca moraju da iskeširaju novac ili im sledi oduzimanje šest bodova. Letos je ovaj scenario izbegnut, pa su isplaćeni Rad i neki bivši domaći igrači. Obavljeni su novi razgovori sa Bronovickim, koji je pristao da do 15. novembra, dobije pola duga i ostatak u roku od nova dva meseca u 2015. godini.

Na spisku dužnika su Srđan Mijailović (44.000), Nikola Maksimović (70.000), Mendeš Kadu (100.000), Marko Vešović (110.000 evra)… Njima novac treba da bude isplaćen u novembru ili najkasnije 31. decembra.