FA: Liverpul pobedio neregularnim golom Bentekea

Fudbal 21. avg 201522:26 > 22:28
Alex Livesey/Getty Images Sport

Engleska fudbalska Premijer liga objavila je pojašnjenje promene ofsajd pravila i pisala je svim klubovima to razjašnjenje, prema kome je gol Kristijana Bentekea protiv Bornemuta ipak bio neregularan.

Benteke je svoj prvi gol na Enfildu postigao golom koji bi bio priznat prošle sezone, ali ne i ove, sudeći prema pojašnjenju koje je Liga objavila na svom sajtu.

Sudija Krejg Poson priznao je gol Belgijanca iako je njegov saigrač Filip Kutinjo bio u ofsajd poziciji i pokušao je da dohvati loptu.Liga je krajnje neočekivano danas objavila da su sudije pogrešile.

Gol bi prošle sezone bio regularan, ali je tokom leta telo koje menja pravila fudbala, IFAB, promenilo pravilo o ofsajdu, tako da sada igrači mogu biti u ofsajdu iako nisu učestvovali u akciji, jer se procenjuje da njihova pozicija utiče na igru tako što menja odnos suparničkih igrača premu njemu, ili povlači čuvare na sebe.

Premijer liga obično ne komentariše odluke sudija sa utakmica, ali pošto je nedavno promenjena interpretacija pravila o ofsajdu i pošto je sezona tek nedavno počela, Liga oseća da bi trebalo da, u ovom slučaju, obavesti navijače i druge uključene„, navodi se u saopštenju lige.

https://youtube.com/watch?v=2otKMmKt3XA