Veliki sukobi navijača i policije u sarajevskom derbiju

Fudbal 02. nov 201414:06 > 15:53
N1

Večiti derbi između Železničara i Sarajeva prekinut je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 1:1, nakon što su se sukobili pripadnici policije s navijačima Sarajeva, popularnim Hordama Zla.

Pre toga krenulo je koškanje između navijača Železničara i Sarajeva, koji su se gađali raznim predmetima preko zaštitne mreže, a onda su u obračun krenuli navijači koji su uspeli da preskoče ogradu. Usledila je intervencija specijalne jedinice MUP-a KS, koja je uz upotrebu sile nerede stavila pod kontrolu.

Prema rečima očevidaca policija je preterano koristila silu, a mnogi navijači su krvavih glava napustili stadion Grbavica.

Povređeno je nekoliko osoba koji su odmah primili lekarsku pomoć, dok trenutno policija radi na privođenju aktera nereda.

Utakmica je prekidana nekoliko puta, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren. Takođe, pre samog početka utakmice pogođen je golman Sarajeva, Dejan Bandović. Posle 20. minuta prekida, utakmica je nastavljena.

Iako utakmica nije prekidana na severnoj tribini je ponovno došlo do incidenta kada je pozlilo navijaču Sarajeva koji je imao velikih problema sa disanjem. Medicinski radnici Hitne pomoći morali su ponovno reagovati.

Susret je prekidan više puta zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača oba kluba, a najduži prekid bio je nakon sukoba navijača Sarajeva i policije.

Inače, Sarajevo je slavilo na Grbavici sa 2:1.