Piksi našao posao u Kini

Fudbal 24. avg 201508:56 > 09:14
Izvor: Getty Images, Masashi Hara

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi se vraća u Aziju, ali ne u Japan, gde je sa Nagojom osvojio Džej ligu, već u Kinu.

Kako prenose tamošnji mediji, nekadašnji predsednik FSSCG i Crvene zvezde doputovao je u najmnogoljudniju zemlju sveta i uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa ekipom Guangdožu RiF. Promocija bi mogla da bude održana u utorak.

Piksi je, prenosi isti izvor, u nedelju prisustvovao pobedi Guangdžoua protiv Jiangsua (2:1) i upoznao se sa igračkim kadrom i infrastrukturom kluba iz ovog milionskog grada.

Zbog loših rezultata i tek osvojenih 25 bodova u protekla 24 kola (12. mesto na tabeli od 16 timova) rukovodstvo kluba je nedavno raskinulo saradnju sa Rumunom Kozminom Kontom.

Pedesetogodišnji Stojković je Nagoju predvodio od 2008. do 2013. i sa ovom ekipom je 2010. bio šampion Japana. Iste godine je proglašen za trenera godine, a sledeće je podigao i trofej Superkupa.

Nekoliko puta Piksija su selili na klupu reprezentacije Srbije, a nedavno se spekulisalo da bi mogao da preuzme Olimpik iz Marselja, kluba u kojem je igrao od 1990- do 1994.