Radoja: Nisam smeo Mesija da gledam očima zadivljenog čoveka

Fudbal 03. nov 201413:33 > 13:38
Sergio Camacho/Getty Images Sport

Deo dečačkih snova Nemanje Radoja je ispunio u subotu veče na "Kamp Nou". Odigrao je 90 minuta protiv čuvene Barselone, "upoznao" se sa "Kamp Nou" stadionom i što je za njegovu Seltu najbitnije, tim iz Viga je posle 70 godina srušio slavni katalonski tim na njegovoim, terenu.

Dan posle utakmice doskorašnji 21-godišnji fudbaler Vojvodine bio je pun impresija.

„Trijumf posle 70 godina u Barseloni, da se pamti! – ističe Radoja za „Sport“. „Fantastičan osećaj je biti učesnik duela sa Barsom, stati uz rame najvećim fudbalskim asovima današnjice, pa još ih baciti na kolena. Deluje nestvarno, ali, dogodilo se u danu koji će u mojoj karijeri biti upisan zlatnim slovima“.

Španski mediji su pohvalili Radoju za učinak u dvoboju sa Mesijem, Nejmarom i ostalim zvezdama Barselone. Domaći su imali mnogo prilika, ali tri boda su završila u Vigu.

„Zadovoljan sam kako je prošao moj duel sa Mesijem. Trudio sam se da na terenu ne gledam Mesija očima čoveka, koji je zadivljen njegovim umećem… Uspelo mi je, sreća je neopisiva“.

Sa „Kamp Nou“ stadiona poneo je i dres za uspomenu, ali ne Mesijev.

„Uoči utakmice igrači su se dogovarali ko će sa kim da razmeni opremu, do Mesija tada nisam dospeo, bila je poprilična gužva, zato sam uzeo Rakitićevu četvorku“, kaže Radoja koje su čestitke uputili doskorašnji saigrači iz novosadskog prvoligaša Poletanović, Babić, Gaćinović, Luković…

U decembru Radoju očekuje i duel sa Realom, odnosno Kristijanom Ronaldom, Geretom Bejlom, Džejmsom Rodiregezom… Nova prilika za dokazivanje.