Zenica: Razvaljene svlačionice i ukradena Čelikova oprema

Fudbal 03. nov 201422:34 > 22:37
Anadolija

Poslednji uspeh fudbalera Čelika "proslavljen" je provalom u službene prostorije stadiona i kluba, što je rezultiralo "razvaljivanjem novih svlačionica, krađom opreme i neke dokumentacije".

„Ovo je ogroman pritisak na klub i ljude koji rade u klubu, ali i na fudbalski Savez. Sramota je za Zeničane da sami sebi razvaljujemo tek adaptirani stadion, krademo dresove i lopte, krademo dokumentaciju i samo štetimo svom klubu“, izjavio je Feni direktor kluba Muamer Islamović. 

Po njegovim rečima u provali koja se poslednja desila razvaljena su ulazna vrata u nove svlačionice, vrata na nekim kancelarijama, ukraden je klupski laptop, kojim se upravlja velikim semaforom, ukradeni su trofejni Čelikovi dresovi, jedna trofejna Brazuka lopta, veliki klupski logo, te neka dokumentacija. 

„Biće sigurno još ponešto, jer se ne snalazimo u opštoj premetačini i razbacanoj dokumentaciji, ali nas boli kome sve ovo treba“, rekao Imamović.

Dodao je da je prema nekim saznanjima neko „poslat da ukrade dokumentaciju sa ugovorima“ i da su ostali tragovi za veću istragu o ovom slučaju. 

Ugovori kojim su regulisani odnosi između NK Čelik i fudbalera Fila Džeksona nisu ukradeni, nego su oni kojima je stalo da se krade i pravi haos na Bilinom polju prvi pustili tu informaciju, a ko zna šta se iza svega krije. 

„NK Čelik je sve isplatio za Džeksona, ostalo je bilo samo ono što je došlo naknadno od UEFA, neke male kamate od oko 1.500 švajcarskih franaka, što je već rešeno, tako da niko nije došao po uplatnicu za Fila, nego je ovo naručeno za nekoga. Silom se ne vlada nigde, pa neće niti u Čeliku i na Bilinom Polju. Mogu pokrasti sve, ali jednom će sve doći na naplatu i saznaće se imena bolesnih ljudi koji sve ovo čine da bi naštetili Čeliku ili bh. fudbalu“, kaže islamović.