Nikolić: Ne idemo u Istanbul sa belom zastavom

Fudbal 04. nov 201417:00 > 17:03
EPA

Trener Partizana, Marko Nikolić, izjavio je pred gostovanje crno-belih Bešiktašu u Ligi Evrope da njegov tim ide u Istanbul bez bele zastave id a bi dobar rezultat ekipu ostavio u igri za plasman u narednu rundu takmičenja.

“Ovo će biti izvanredna prilika da odmerimo snage u ozbiljnom takmičenju, steknemo potrebno iskustvo i ojačamo kao tim. Ne želim da neko pomisli da u Istanbul idemo na izlet. Očekujem hrabar, drzak Partizan. Dobar rezultat bi nam otvorio šansu za plasman dalje. Nekada u sportu treba verovati u čuda.”

Partizan u četvrtak od 19 časova igra protiv Bešiktaša u četvrtom kolu Lige Evrope, nakon poraza pre dve nedelje (4:0) u Beogradu. Nikolić smatra da takva utakmica ne može da se ponovi:

“Bešiktaš je svu svoju snagu demonstrirao u Beogradu i sada je veća verovatnoća da mi imamo čime njih da iznenadimo nego oni nas. Verujem da takva utakmica ne može da se ponovi. Probaćemo da odigramo dobru utakmicu id a se na kvalitetan način predstavimo evropskoj javnosti.”

Nikolić je dodao da se nada dobroj organizaciji puta kako se igrači “ne bi trošili više nego što treba” id a partizan ima određene prioritete zbog kojih će u Istanbulu priliku dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu.

“Ovo možda jeste prilika da neki igrači dobiju šansu. Tu mogu da se nametnu za ostatak polusezone, jer ima još mnogo utakmica do kraja. Devet mečeva je nekome trećina sezone, a nama toliko ostaje do kraja jesenjeg dela.”

Trener Partizan je prokomentarisao i odlazak Nikole Vujadinovića u Osasunu:

“Vujadinović je otišao i nisam srećan zbog toga. Potpisao je kratkoročan ugovor sa Osasunom i postoji šansa da se vrati u Partizan, ali sačekaćemo polusezonu.”