Zvezda blizu novog sponzorskog ugovora sa Gaspromom

Fudbal 04. nov 201419:05 > 19:05
FK Crvena zvezda

Fudbalski prvak Srbije Crvena zvezda blizu je potpisivanja novog sponzorskog ugovora sa ruskom kompanijom Gasprom prema kojem će godišnje dobijati 5,5 miliona evra, saznaje Blic.

Beogradski list navodi da su pregovori o novoj, ovog puta petogodišnjoj saradnji između Crvene zvezde i Gasproma uveliko odmakli i da se očekuje da skoro svi detalji novog sponzorskog ugovora budu vrlo brzo precizirani, a on bi na snagu stupio u julu 2015. godine, kada ističe dosadašnji.

Visoko pozicionirani ljudi ruske kompanije navodno su zadovoljni saradnjom sa crveno-belima i žele da se ona nastavi, a i u interesu Crvene zvezde je da ima tako snažnu firmu iza sebe, piše Blic.

Novi ugovor će biti veći za tri miliona evra u odnosu na dosadašnji, s tim što su za poslednje dve godine aktuelnog ugovora potpisivani aneksi, cime je, fakticki, ugovor povećavan pa je Zvezda umesto dva i po dobijala četiri miliona evra.

Ono na čemu navodno insistira i Gasprom je činjenica da će ta kompanija biti samo sponzor i da nema nameru da se ukljucuje u eventualnu privatizaciju kluba.

Poreska uprava trenutno je blokirala račun Crvene zvezde u iznosu od 500.000 evra pošto je klubu na naplatu stigao obračun poreza na zemljište čiji nije vlasnik, već korisnik.

Crveno-beli to smatraju argumentom da se ne može tražiti naplata od njih i već su počeli razgovore sa predstavnicima uprave ne bi li se pronašao način za podizanje blokade.