Adrijano optužen za veze sa narko kartelom

Fudbal 05. nov 201410:12 > 10:12
Getty images by Vittorio Zunino Celotto

Bivši brazilski fudbalski internacionalac i napadač Intera Adrijano optužen je za veze sa narko kartelom Rio de Žaneira, prenosi danas Bi Bi Si

Tužioci tvrde da je Adrijano dao narko dilerima svoj motocikl koji im je poslužio u kriminalnim aktivnostima.

Brazilski fudblaer je imao uspešnu karijeru u Italiji, osvojivši titule sa Interom, ali je zbog nediscipline i povreda prekinuo karijeru. Tridesetdvogodišnji Adrijano je pregovarao o povratku u fudbal sa francuskim Avrom.

Prve optužbe za veze sa narko kartelom pojavile su se 2010. godine, kada je brazilska policija saopštila da je Adrijano kupio motor 2008. i registrovao ga na ime narko dilera Paula Rožerija de Souze Paza, poznatog kao Mica. Motocikl je služio za prenos droge u jednoj od favela Rio de Žaneira, koju kontroliše moćna narko organizacija „Komando vermeljo“ (Crvena komanda).

Adrijano je tada odbacio optužbe za veze sa narko kriminalom. Tužioci za sada ne zahtevaju hapšenje Adrijana, ali su zatražili da mu bude oduzet pasoš.

Adrijano je pre tri godine bio umešan u incident ispred jednog noćnog kluba u Riju, kada je slučajno iz pištolja ranio devojku koja je sa njim sedela u automobilu.