Popović: Milinković je bezbedan!

Fudbal 18. sep 201518:41 > 18:42
Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Fudbaleri Partizana imaju dosta problema u domaćem šampionatu. Već sada imaju osam bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu, uz utakmicu manje doduše.

Međutim, navijači Partizana zaista mogu da budu ponosni na ono što su crno-beli uradili u Evropi. Pobedili su dva puta Dilu Gori (1:0, 2:0), eliminisali su Steauu (1:1, 4:2), nisu uspeli protiv Bate Borisova (1:0, 2:1). Izborili su plasman u Ligu Evrope, gde su u prvom kolu posle dugo vremena stigli do pobede. Pao je AZ Alkmar iz Holandije – 3:2. Do sada, samo od rezultata u Evropi, Partizan je inkasirao oko šest miliona evra, uz dva miliona koja se očekuje zbog transfera Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl stižimo do veoma, veoma lepe svote novca.

„Jako vredna i važna pobeda. Dugo smo čekali na trijumf u Ligi Evrope. Stigao je u pravo vreme, posle poraza od Crvene zvezde. Uveren sam da će ovaj trijumf podići samopouzdanje kod igrača i da će partije u nastavku sezone kako u domaćem šampionatu tako i u Ligi Evrope biti sve bolje“ rekao je predsednik Partizana Zoran Popović i nastavio: „Mnogo toga se pisalo u poslednje vreme. Pričalo se o smeni trenera Milinkovića. Ono što mogu da Vam kažem je da je Milnković bio bezbedan i pred početka meča sa Holanđanima, bez obzira na epilog duela“.

U drugom meču Partizanove grupe, Bilbao je pobedio Augzburg sa 2:1. Naredni meč u Ligi Evrope, Partizan igra 1. oktobra u Nemačkoj, protiv Augzburga.