Terzić: Karadžić izgubio podršku u matičnom regionu

Fudbal 05. nov 201417:23 > 17:23
mondo

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da su čelnici Fudbalskog saveza Vojvodine izgubili podršku zbog čega su odložili zakazanu sednicu Skupštine.

„Razlog odlaganja je to što su predsednik Zdravko Borovnica i generalni sekretar Dušan Tomić, izgubili podršku delegata tog tela“, naveo je Terzić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Skupština FS Vojvodine trebalo je da bude u petak, 7. novembra, ali je odložena zbog, kako je rekao Terzić, „akcije koju je pokrenula Zvezda o promenama na svim nivoima“.

„Ideja aktuelnog rukovodstva je bila da poput nedavne Skupštine FŠ, donese akt kojim bi se onemogućilo glasanje o poverenju čelnim ljudima u narednih godinu dana. U FSV su shvatili da nemaju podršku i rešili su da odlože Skupštinu“, rekao je Terzić.

Kako je naveo, to je „žestok udarac“ za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji je tako „izgubio podršku u matičnom regionu“.

Terzić je dodao da je skoro dve trećine delegata Skupštine FS Vojvodine tražila smenjivanje rukovodstva što bi „neminovno uslovilo i dalja pomeranja u centralnom srpskom savezu“.

„Interesantno je da većina delegata želi smenu rukovodstva jer je nezadovoljno radom, pre svega predsednika FŠ Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Oni smatraju da je privatizovao savez i žele da bude smenjen“, kazao je Terzić.

On je rekao da opoziciju predvode predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović, prvi čovek Spartaka Dragan Simović i predsednik Fudbalskog saveza Novog Sada Uroš Milojković.

Po njegovim rečima, 41 od 65 delegata u Skupštini FS Vojvodine želi smenjivanje rukovodstva, desetak je neutralno, a desetak je verno Borovnici i Tomiću.

Terzić je dodao da je „postalo jasno“ da se spremaju značajne promene u FS Vojvodine, ali i u FŠ-u, kao i da ostaje da se vidi na koliko su one odložene tim potezom aktuelnog rukovodstva.