Nikolić: Bešiktaš je favorit, ali se ne predajemo

Fudbal 05. nov 201419:40 > 19:40
Getty images by Srdjan Stevanovic

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas u Istanbulu da je Bešiktaš apsolutni favorit protiv njegovog tima, ali i da očekuje da njegovi fudbaleri odigraju mnogo bolje nego u prvoj utakmici.

„Došli smo na gostovanje timu koji je pokazao da ima kvalitet za Ligu šampiona. Taj kvalitet je pokazao i u Beogradu u prvoj utakmici, koju smo mi odigrali jako slabo. Nismo imali svoj dan i zato sada očekujem reakciju svojih igrača. Bešiktaš je apsolutni favorit. Ne pretimo, ali nismo došli sasvim bez nade“, rekao je Nikolić novinarima.

Bešiktaš je pre dve nedelje, u trećem kolu Grupe C, pobedio sa 4:0. Sutra je na programu utakmica četvrtog kola.

„Siguran sam da Partizan može mnogo bolje nego u prvoj utakmici, i ako se na to doda sportska sreća, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, da pokažemo svoj kvalitet, talenat i upornost, kao na prethodnim utakmicama, i da se prikažemo u pravom svetlu“, rekao je Nikolić.

„Ako budemo takvi, uz sve uvažavanje Bešiktaša, očekujem neizvesnu utakmicu do poslednjeg momenta“, dodao je on.

Bešiktaš je u prošlom kolu prvenstva Turske izgubio od Fenerbahčea, a Nikolić je turskim novinarima odgovorio da to ne može da bude olakšavajuća okolnost za Partizan.

„Može da bude samo otežavajuća“, rekao je Nikolić.

Partizan je na konferenciju za novinare kasnio oko pola sata, ali je Nikolić kazao da kasni dolazak na trening nije uticao na njegove igrače.

„Gužva u Istanbulu je gužva u Istanbulu. To ne može da nas poremeti. Ako to može da utiče na nas, onda smo od mekanog materijala. Izdržali smo mi i mnogo gore stvari“, rekao je Nikolić.

Golman Milan Lukač je kazao da se Partizan nije unapred predao.

„Nismo došli sa belom zastavom. Jesmo u Beogradu ubedljivo izgubili, ali se nadam da ćemo da popravimo utisak. Nadam se našoj dobroj igri i dobrom rezultatu. Ako pristupimo kao u meču protiv Vojvodine, ako budemo agresivni od prvog minuta, mislim da možemo da se nadamo nečemu“, rekao je Lukač.