Rumunija: 16 utakmica neigranja, a nije dobio crveni

Getty Images Sport, Epsilon

Fudbaler rumunskog prvoligaša Targu Muresa, Gabriel Muresan dobio je najveću pojedinačnu kaznu od čak 16 utakmica neigranja zbog grubog prekršaja za koji čak nije dobio ni crveni karton.

Muresan je na utakmici sa Steauom 26. oktobra laktom nasrnuo na Raula Ruseskua, koji je morao na operaciju zbog teškog loma jagodične kosti i ostećenja rožnjače oka. Lekari su kasnije saopštili da su se čak bojali da će Rusesku ostati slep na desno oko. Muresan je za taj grubi faul dobio samo žuti karton, ali naknadno je kažnjen s 16 utakmica nakon pregledavanja snimka.

Utakmica Targu Mures-Steaua obilovala je grubostima, a trener Steaue bio je prisiljen da već u 28. minutu napravi sve tri izmene jer su mu nakon grubih startova domaćih igrača povređena sva tri napadača. Zbog starta na Klaudiu Keseruu kažnjen je još jedan igrač Targu Muresa – Senegalac Osman Ndoje, koji je dobio šest utakmica suspenzije, ali direktor Targu Muresa je, uprkos tome što su domaćini u prvih pola sata igre poslali čak trojicu igrača gostiju u bolnicu, najavio žalbu.

„Ovo je drastična kazna. Pa niko od mojih igrača nije isključen, a dobili su zajedno 22 utakmice neigranja“, jadao se Daniel Stanku. Sudija te utakmice dobio je od sportskog dnevnika Gazeta Sporturilor, koji tradicionalno ocenjuje sudije ocenama do 10, po prvi puta u istoriji lista ocjenu – nula.

>