Terzić: Partizanovi kadrovi rukovode savezom!

Fudbal 06. nov 201408:51 > 08:56
Tanjug/Dragan Stanković

Borba Crvene zvezde za promene u srpskom fudbalu traje godinama, ali efekti gotovo da su neprimetni.

Front između sadašnjih, ali i bivših čelnika srpskog šampiona i rukovodeće strukture u Fudbalskom savezu Srbije je konstantno otvoren, jer na „Marakani“ smatraju da nemaju tretman kakav zaslužuju.

„Zvezda je najveći klub u Srbiji. Kao Juve u Italiji ili Real u Španiji, mora da ima značajnu ulogu u rukovođenju Savezom i to je do skora uvek i imala. Već 6-7 godina Zvezda nema nikakvog uticaja na donošenje svih strateških odluka u srpskom fudbalu. Da li je to oko izbora selektora, mlađih selekcija, sudijskih odbora i lista, kontrolnih organa, discioplinskih komisija. Klub je potpuno marginalizovan i isključen iz rada FSS“, rekao je za „Večernje Novosti“ vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić.

On smatra da „kućom fudbala“ rukovode kadrovi kojima je crno-bela boja pri srcu.

„Partizanovi kadrovi rukovode Savezom svih ovih godina i to nije slučajno. Četiri ključna čoveka koji vode Savez su bliski Partizanu: Tomislav Karadžić, Zoran Laković, Ivan Ćurković i Raša Babić, Zvezde nema već sedam godina. I to je nešto što je izazvalo nezadovoljstvo u rukovodećim strukturama i nećemo se pomiriti dok se to ne promeni“, naglasio je Terzić.

Terzić je pričao i o dugu crveno-belih koji iznosi oko 50 miliona evra, a od ove cifre UEFA je direktno zainteresovana za 14 miliona…