Rusi besni: Šta je sve Tošić preživeo u Engleskoj?

Fudbal 06. nov 201410:03 > 10:10
EPA

Fudbaleri moskovskog CSKA potrudili su se za senzaciju u 4. kolu Lige šampiona i pobedom protiv Mančester Sitija na "Itihadu" (2:1) ostali su u trci za plasman u sledeću rundu takmičenja.

Ruski prvak je neposredno pred duel u Engleskoj ostao bez Zorana Tošića, kojeg su tamošnje vlasti zadržale na aerodromu, jer navodno nije imao adekvatnu vizu. Ovaj potez ni malo se nije svideo čelnicima „armejaca“, koji su grmeli na tretman na Ostrvu i posle velikog trijumfa. Moskovljani razmišljaju čak i o žalbi.

„Obavestili su nas da je Tošiću izdata tranzitna, a ne turistička viza. Engleski konzulat je rekao da nije potrebna turistička viza, nego tranzitna i da se izdaje na licu mesta. Viza je izdata, pa je imao pravo da bude u Velikoj Britaniji 48 sati, što je bilo dovoljno“, rekao je direktor CSKA Roman Babajev.

Međutim, to je bio tek početak…

„Oni su na internetu našli da je igrač CSKA i da je u Englesku došao da radi. Tražili su mu radnu vizu, što je nemoguće, neprihvatljivo. Posle dugog “natezanja” dozvolili su mu da uđe u zemlju, ali ne i da igra. Oduzeli su mu i pasoš, što je prvi put u klupskoj istoriji da se u nekoj državi desi da oduzmu pasoš stranom građaninu. Engleska migraciona služba je kontaktirana i od strane srpskog konzulata i ruske ambasade. Na kraju su odlučili da ga ne puste da igra, bilo mu je zabranjeno čak i da bude gledalac na stadionu. Zahtevali su da napusti teritoriju Mančestera pre početka utakmice. Uveren sam da se ovo ne bi desilo ni u jednoj drugoj evropskoj zemlji“, prenosi „Sportal.rs“ izjavu Babajeva.