Anćeloti: Premijer liga bolja od Serije A

Fudbal 07. maj 202112:34
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Menadžer Evertona Karlo Anćeloti rekao je da je engleska Premijer liga kvalitetnija od Serije A.

„Premijer liga je veoma konkurentna. Postoji mnogo stvari koje možemo reći o tome zašto su njihovi klubovi superiorniji od onih iz Serije A. U Italiji ima previše taktike, koja dovodi do manjeg inteziteta. S druge strane najbolji igrači i treneri nastupaju u Premijer ligi“, rekao je Anćeloti, pa potom objasnio stanje u engleskom fudbalu tokom pandemije.

„Kvalitet je taj koji čini razliku, ali kvalitet dosta košta. Zvog toga su vrhunski klubovi dosta patili u poslednje vreme. Ipak i pored toga jedan Mančester Siti je mogao da dovede Rubena Diasa, Ferana Toresa i Ake. Čelsi je potrošio 200 miliona evra za potpisivanje Vernera, Haverca, Čilvela, Zijeha…dok recimo Barselona i Real Madrida uopšte nisu dovodili igrače“.

Anćeloti je sa oduševljenjem ispratio dolazak Žozea Murinja na mesto trenera Rome, kluba čiji je navijač.

„Nisam očekivao da će doći u Romu, ali čim kada sam pročitao vest poslao sam mu poruku u kojoj sam mu poželeo sreću, a on mi se zahvalio. Murinjo će doneti znanje, entuzijazam i ličnost. Odličan je trener, u dobrim smo odnosima i zaista sam srećan što će baš on trenirati Romu, moju Romu“, zaključio je Anćeloti.

Komentari

Vaš komentar