Australija peti put zaredom na Mundijalu

Fudbal 13. jun 202223:30 0 komentara
Australija Peru
REUTERS/Mohammed Dabbous

Posle dramatične penal serije Australija je u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru pobedila Peru i peti put zaredom obezbedila učešće na planetarnoj smotri.

Imale su dve ekipe svoje prilike, mada je vidno bilo da, zbog ogromnog uloga, obe ekipe su više pazile da ne prime gol. Na kraju je tako bilo i posle 90 i posle 120 minuta, pa su penali odlučili koja će ekipa na Mondijal.

Australijanci su loše krenuli u penal seriji. Udarac Martina Bojla odbranio je Pedro Galjese. Naredna četiri penala, po dva na obe strane, uspešno su izvedena, a na kraju treće serije Peruanci su izgubili prednost koju su stekli u prvoj, pošto Advinsula nije iskoristio penal i pogodio je stativu.

Posle predviđenih pet serija bilo je nerešeno 4:4. U šestoj seriji precizan je bio Mejbil za Australijance. A junak za Sokerose bio je Endru Redmejn, koji je sjajno odbranio udarac Aleksa Valere i odveo Australiji na peti vezani Mondijal.

Austalija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D, sa ekipama Francuske, Danske i Tunisa. Zanimljivo u grupi na prošlom Svetskom prvenstvu takođe su zajedno igrali Francuska, Danska i Australija, a tada je četvrti tim upravo bio Peru.