Bogdanović za SK: Murinjo i Simeone uništavaju karijere

Žoze Murinjo, Dijego Simeone
Denis Doyle/Getty Images

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Željezničara iz Sarajeva, Phohan Atomsa, Džef Junajteda, Atletiko Madrida, Verdera, Armenije i Al Vahda u podkastu Fudbalski globus pričao je o brojnim interesantnim detaljima iz karijere.

Jedan deo razgovora sa 50-godišnjim Bogdanovićem bio je posvećen Atletiko Madridu i borbi Jorgandžija da posle sedam godina posta donesu titulu na Vanda Metropolitano.

Ekipa Dijega Simeonea je lider sa 55 bodova (i utakmica manje), Real Madrid ima 52, a Barselone 50. Ono što plaši navijače Atletika je podatak da je ekipa u poslednja dva kola osvojila samo bod.

„Atletiko je izuzetno dugo bio u konstantno dobroj formi, a onaj ko je igrao fudbal zna da je održavati vrhunsku formu šest meseci – fenomen. Šampionska titula se osvaja ako preživiš februar, upravo ovaj period. Kod SImeonea vidim jedan problem. Kada držite ekipu pod naponom 100 odsto dug vremenski period, normalno je da mora da dođe do pada, igrači ne mogu psihički i fizički da izdrže,“ istakao je Bogdanović i nastavio:

Simeone i Murinjo su, po mom mišljenju, karakteristični treneri koji uništavaju fudbalske karijere. Non-stop si pod naponom da daješ maksimum, a to ne možeš. Sa druge strane, Čolo ponovo nije napravio ekipu koja zna da igra fudbal. Luisa Suaresa je krenulo, a čim je on stao, stala je i ekipa.“

Kompletan razgovor sa Radetom Bogdanovićem pogledajte u videu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare