Bulić prognozira ko će u finale, za Srbiju pita – gde je tu selektor?

Fudbal 29. nov 202211:36 5 komentara

Fudbalski agent Biba Bulić nakon remija reprezentacije Srbije sa Kamerunom na Svetskom prvenstvu u Kataru kaže da je utakmica bila interesantna ali da je tužno da je Kamerun uspeo da preokrene rezultat kada smo mi "imali sve u svojim rukama". "Apsolutno ne krivim igrače, mislim da su fantastično uradili svoj deo posla, kao i na prvoj utakmici protiv Brazila. Pitam se šta je tu uradio selektor". "Nisam ga ni videla nešto specijalno na utakmici, a drugo - posle utakmice, na konferenciji, on iznosi svoje mišljenje da ne zna šta su oni tražili na centru li visoko...To mi je malo nejasno jer se utakmica priprema pre utakmice", rekla je Bulić. Ona je za N1 iznela i prognozu ko ima najviše šanse da uđe u finale u Kataru.

Bulić je naglasila da ne zna kako je selektor Dragan Stojković Piksi iznenađen onim kako su izgrali. „Igrači su dali sve od sebe, velika većina. Fantastičan Strahinja Pavlović, imao je par grešaka na početku ali je igru krunisao golom, Mitrović je imao šanse, ali ih nije iskoristio. Ja mnogo volim Mitrovića, to je igrač koji bi igrao i sa polomljenom nogom, prosto mu nije bio dan…“, kaže Bulić.

Povezane vesti

Ona je naglasila da na turniru treba da igraju najspremniji igrači, a da smo i imali najavu selektora da će tako i biti.

Čudno je, kako dodaje, da Stojković nije znao da su igrači povređeni, a došli su povređeni iz svojih klubova.

„Na kraju, ako nisu spremni imamo konja za trku i u drugim klubovima“, rekla je i dodala da je baš na selektoru da nađe takve igrače, na primer nekog mlađeg ko ima potencijala.

„Realno i vi i ja znamo da su Vlahović i Mitrović dobri igrači, a ako si tako dobar selektor, ti nađi nekog novog i zameni ih“, istakla je Bulić.

Na pitanje da li misli da sve „štima“ u reprezentaciji kada sluša izjave selektora i igrača, ona kaže da je naš selektor arogantno krenuo pre Svetskog prvenstva, da je bio ubedljiv da prolazimo grupu i imamo šanse za „svašta nešto“.

„Pred prvenstvo, gde su sve oči uprte u te momke, selektor kaže da je najveći kvalitet selektor. Po meni, to je neumesna šala i morao bi više da radi na javnom nastupu“, dodaje.

Zašto nije bila oduševljena pred Katar i šta to imaju Hrvati, a mi ne

Povodom sumnji koje je iznosila i pre Svetskog prvenstva, za razliku od ostalih kod kojih je probuđen optimizam, činjenice da je Stojković u Katar otišao kao heroj, a igrači kao junaci, Bulić navodi da nije bila oduševljena poučena ranijim iskustvima da uvek krećemo sa velikim optimizmom, a posle toga doživimo krah. „Ne znam šta je tu do mentaliteta, ali mislim da je problem i što nemamo fudbalski sistem“, kaže.

Podsetila je da se u Srbiji mesec dana pred prvenstvo birao novi predsednik Saveza i da nije izabran. „Moramo da znamo ko je vođa i ta deca koja igraju moraju da imaju autoritete…A oni su deca, kao i sva deca, mnogo su mlađi od selektora i treba ih gajiti“, ističe.

Povodom činjenice da košarkaši idu na pobedu a u fudbalu smo uvek matematičari i idemo na kalkulacije, kaže da je i sada tako i da smo se zato i pitali da li će Brazil dobiti Švajcarsku. „Svaki put ista priča“, dodaje.

Što se tiče mentaliteta, želje i optimizma, ona kaže da svi to imaju na početku, da svi kreću s tim da pobeđuju, a onda se svi nešto povlače…

Upitana da li može da proceni da li će se kod naših ograča probuditi inat ili će im biti teže u utakmici protiv Švajcarske, ona kaže:

„Mislim da Hrvati imaju taj inat, a mi mislim da ne. Oni su igrali, gubili 1:0 i preokrenuli rezultat u svoju korist, a mi se povlačimo“, rekla je i dodala da je, međutim hrvatski selektor dugi niz godina tu, ali i da je Šuker dugi niz godina predsedik Saveza. „Verovatno kod njih postoji neki bolji sistem“, dodaje.

Ocenjuje i da je činjenica da su Afrikanci bolje naviknuti na klimu i da je verovatno dosta evropskih timova mnogo lošije odigralo zbog te adaptacije, ali da će sa protokom vremena, kada se adaptiraju stvari doći na svoje.

Svetsko prvenstvo jeste „pijaca“, ko će u finale?

Bulić se slaže da za ljude koji se bave poslom kojim i ona Svetsko prvenstvo jeste „pijaca“, te da igrači, što njihovi timovi bolje prođu, i oni postanu svetska klasa.

„Ovo Svetsko prvenstvo daje šansu klubovima da vide igrače van sistema gde igraju, to svakako pomaže“, dodala je.

Upitana ko je, prema njenom mišljenju dobio na ceni tokom dosadašnjeg toka prvenstva, Bulić kaže da su to igrač Gavi koji igra za Barselonu i ima 18 godina, Musi iz Bajern Minhena, Kovačić iz hrvatske reprezentacije, ali i Brazilac Rišarlison koji nam je dao dva gola.

Budući da je pogodila prošle godine finaliste na Evropskom prvenstvu, ona je za N1 prognozirala da će na Svetskom prvenstvu u Kataru u finale ući Brazil i Francuska.

„Ne bih isključila Brazil – Argentina, ali pre Brazil – Francuska u finalu, imaju izvrstan tim“, rekla je.

Komentari (5)

Vidi sve komentare