Bura u Staroj Pazovi: Tončev podneo ostavku i podržao Gašića

Fudbal 05. avg 202208:14 6 komentara
Srđan Stevanović/Starsport

Iako je četvrtak bio rezervisan za evro-kupove, utakmice Partizana i Čukaričkog, Sportski centar u Staroj Pazovi bio je domaćin više nego interesantne sednice Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije.

Ključan događaj zbio se pred početak zasedanja. Potpredsednik Stanislav Tončev, kako saznaje Sport klub, podneo je neopozivu ostavku na funkciju i napustio Sportski centar FSS. Navodno, kako potvrđuje više izvora, Tončev senior obrazložio je povlačenje „privatnim razlozima“.

Povezano

Da sve bude zanimljivije, predsednik Radnika, u kraćem monologu, najavio je da porodica Tončev neće učestvovati u izbornom procesu unutar Fudbalskog saveza Srbije. Mladi sportski delatnik osvrnuo se na izborne radnje u istočnom regionu i pojasnio da na čelo saveza mora ozbiljan, porodičan čovek, sa iskustvom rada u klubu. Imao je i konkretnu dopunu – porodica Tončev spremna je da na izborima podrži kandidaturu Vladana Gašića, prvog čoveka Trajala, za predsednika FS Regiona istočne Srbije.

I dok su, kako saznajemo, ostali delegati u čudu slušali monolog i skoro blanko izraženu podršku „već viđenom“ protivkandidatu, Stanislav Tončev našao se na izlaznim vratima zdanja u Staroj Pazovi. Bez želje da se upušta u polemike i priču…

Odlični poznavaoci prilika u sistemu Fudbalskog saveza Srbije najavljivali su otvorenu borbu Vladana Gašića i Novice Tončeva za prevlast na istoku. Prvi čovek Trajala bio je viđen kao kandidat vladajuće garniture FSS i „izazivač“ predsednika, do početka septembra suspendovanog odlukama Disciplinske komisije. Šta se, u međuvremenu, desilo i zbog čega se Tončev junior odlučio na iznenadan zaokret, teško je odgovoriti.

Do zvanične potvrde, ako je i bude, već su se pojavile tri, podjednako interesantne, teorije.

Priča se o „migu sa vrha“, običnom manevru Tončeva, čak i potencijalnom dogovoru na najvišem nivou.

Šta god bilo, sasvim je izvesno, epilog izbornog procesa, u dobroj meri, mogao bi da nagovesti i nedavni dopis iz Lozane. Odlukom Suda za arbitražu i potvrdom presude u „slučaju Tončevi“, aktuelna garnitura na čelu FSS dobila je silan zamajac u obračunu sa najglasnijom opozicijom.

A, događaj iz Stare Pazove mogao bi da bude, što je i najlogičnije, nastavak priče istovetnog sadržaja. Do konačnog stava politike i Andrićevog venca…

Komentari (6)

Vidi sve komentare