Čak 24 reprezentacije u radijusu od 10 km na SP u Kataru

doha
N1

Čak tri četvrtine reprezentacija, koje će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru biće smešteno u radijusu od 10 km jedna do druge, objavila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Za razliku od prethodnih turnira, sve reprezentacije boraviće u istom hotelu i koristiti istu bazu za trening tokom celog turnira, čak će svoje treninge dan pre utakmica obavljati u svojim kampovima, a ne na stadionima.

FIFA je objavila da su 24 od 32 reprezentacije smeštene unutar kratke vožnje jedna od druge u blizini glavnog grada Dohe.

„Igrači će imati više vremena za trening i odmor tokom takmičenja, a moći će da iskuse uzbuđenje, koje će zavladati zemljom iz mnogo bližeg okruženja, budući da će se kolege igrači i strastveni navijači iz sve 32 nacije okupljati u jednom prostoru“, rekao je glavni operativni direktor FIFA za Svetsko prvenstvo, Kolin Smit.

Turnir počinje 21. novembra i traje do finala 18. decembra, a igraće se na osam stadiona. Reprezentacije će se prijaviti u svoje hotele i trening kampove najmanje pet dana pre prve utakmice.

Srbija će na SP igrati u grupi G, a rivali će joj biti Brazil, Kamerun i Švajcarska. Naša reprezentacija će tokom turnira boraviti u hotelu Riksos, a trenirati u osam kilometara udaljenom sportskom kompleksu poznatog katarskog kluba Al Arabi.

„Sjajno je što nam je trening kamp na samo osam kilometara od hotela, što je desetak minuta vožnje“, rekao je svojevremeno i direktor reprezentacije, Stevan Stojanović.

Komentari

Vaš komentar