Čuveni golman udomio 30 izbeglica iz Ukrajine

Fudbal 28. mar 202214:27 4 komentara
Kejlor Navas
REUTERS/Juan Medina

Porodica golmana PSŽ-a i reprezentacije Kostarike Kejlora Navasa pokazala je veliko srce prihvativši u svoj dom izbeglice iz Ukrajine.

Vodeći klub francuske lige potvrdio je informaciju koju je objavio španski Sport navodeći kako je Kostarikanac udomio 30-ak ljudi koji su pobegli od ruske invazije. Njegova kuća je preuređena kako bi mogla da prihvati izbeglice, pretežno majke sa decom, koji su u Ukrajini ostavili sve što su imali.

Navasova supruga Andrea Salas prenela je putem društvenih mreža poruke dobrotvornih organizacija, tražeći na nekoliko svetskih jezika „pomoć za decu sa majkama i mlade ljude koji su sami, a koji nemaju ništa osim odeće koju nose na sebi“.

Oko tridesetak izbeglica, koliko ih je stiglo u dom Navasovih u Parizu, prevezla je evangelistička organizacija koja ima sedište u Barceloni.

PSŽ u svom saopštenju nije objavio broj osoba koju su svoj privremeni smještaj našli u domu Navasovih, „jer Kejlor to nije uradio kako bi privukao pažnju javnost“.

Navas se trenutno sa reprezentacijom Kostarike nalazi u završnici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, sa kojom je osigurao najmanje učešće u baražu.