Dalić: Kramarić i ja raščistili neke stvari

Fudbal 27. nov 202220:11
Izvor: Getty Images/Harry Trump

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić osetio je olakšanje posle prvog trijumfa „Vatrenih“ na Svetskom prvenstvu u Kataru. Svetski vicešampioni pobedili su Kanadu rezultatom 4:1 i posle dva kola imaju četiri boda u F grupi, ali ih očekuje ključni duel sa Belgijom.

“Čestitam igračima na sjajnoj utakmici. Primili smo rano gol, napali su nas još više, ali uspeli smo da ih primirimo. To mogu samo velike ekipe koje dišu zajedno, koje su pune motiva i koje odlikuju vera, odlučnost… To je Hrvatska”, rekao je selektor Hrvatske Dalić za HRT.

*Kramarić: Ne postižu se svaki dan dva gola na SP!

Upozorio je:

“Maroko je dobra reprezentacija, govorio sam to, pa su me ismejavali. Sad su pobedili Belgiju 2:0. Ovo je samo prvi koračić. Idemo dalje. Prvih 15 minuta smo se borili i slagali se, vraćali. Tražili smo od Perišića i Kramarića da stoje široko kako bi trojica veznih imali više prostora. To je jedan od najboljih veznih redova na svetu, pa neka priča ko što hoće.”

Šansu u napadu dobio je i opravdao Marko Livaja.

“Imamo četvoricu sjajnih napadača koje koristimo u zavisnosti od situacije i znamo da će dati sve od sebe. Odlučili smo se da stavimo Marka da čuva loptu i odigrao je sjajno. Positgao je gol, namestio šansu i istrošio se. Ideja je bila da uđu Petković ili Budimir. Odlučili smo se za Petka da sačuva loptu i donese nam mirnoću.”

Dvostruki strelac Kramarić?

“On je konstanta. Uvek je tu, uvek reši i nikad nije diskutabilan. Raščistili smo neke stvari on i ja. Ćuti i radi svoj posao i vratilo mu se.”

U poslednjem kolu Hrvatska ne sme da izgubi od Belgije.

“Moramo da idemo na pobedu. Njima je to poslednja šansa, kao i nama. Bit će neizvesno, teško. Imamo bod prednosti, ali moramo da idemo na pobjedu. Bitno je i koji ćemo biti na tabeli. Neću govoriti o velikoj sreći i euforiji. Idemo dalje”, zaključio je Dalić.

Komentari

Vaš komentar