Đurđević napustio Srbiju – Kipar nova adresa

Fudbal 11. avg 202112:482 komentara
Ristić, Mažić i Đurđević
Izvor: Privatna arhiva

Sudija na VAR listi, Dalibor Đurđević, prihvatio je ponudu kiparskog fudbalskog saveza i napustio Srbiju. Zvanično je imenovan za VAR instruktora, zadužen za obuku sudija i implementaciju istoimenog programa.

Praktično, Đurđević na Kipar stiže posle poziva Milorada Mažića i uz maksimalnu podršku tamošnjeg saveza. Čuveni mahač u najboljem srpskom sudijskom timu svih vremena vodiće VAR program – staraće se o sudijama na listi i obrazovanju mladih kadrova. Isti posao, do sada, na „rajskom ostrvu“ obavljao je grčki sudijski trio.

Povezane vesti

Posle svega tri kola i seminara na Kipru, jedini zvanično imenovani VAR sudija, napušta Fudbalski savez Srbije. Đurđević je već prihvatio ponudu, zajedno sa najbližim saradnicima održao predavanje na seminaru i Nikoziji, i biće neposredno angažovan u poslovima obuke i primene revolucionarne tehnologije, u takmičenjima pod ingerencijom kiparske fudbalske federacije.

Put Kipra krenuće i Milovan Ristić, još jedan član nezaboravne Mažićeve sudijske ekipe. Za razliku od Đurđevića, doskorašnji mahač iz Beograda, sada takozvani AVAR arbitar, dobiće honorarni ugovor sa kiparskim savezom i nastaviće uporedo da obavlja poslove u srpskom superligaškom takmičenju, iz staropazovačke VAR sobe.

Prema najavama, Ristića očekuje specifičan posao – obuka mahača, prvenstveno na elitnoj listi kiparskog saveza, uporedo i staranje o mladim naraštajima, unutar takozvanog Talent-mentor programa. Uz neizbežan, praktičan, rad na terenu. Prema sistematizaciji, na novi posao stiže posle angažovanja stručnjaka iz Poljske.

VAR soba
FSS

Mahački dvojac zvanično je u junu obelodanio odluku o povlačenju sa terena. Đurđević i Ristić, tada internacionalni mahači, ranije su završili obuku za VAR i našli su se, jedini, na posebnoj listi sudija, potvrđenoj od Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Šuškalo se letos da Ristića očekuje imenovanje i za nacionalnog fitnes trenera, međutim, u očekivanju odluke Fudbalskog saveza Srbije rešio je da honorarno prihvati posao na kiparskom tlu.

Brigu o kiparskim sudijama, od prošlog leta, vodi Milorad Mažić. Svojevremeno najbolji srpski sudija, posle odlične sezone u Kini i očigledno više nego uspešne godine rada sa Kipranima, dobio je u junu maksimalno poverenje čelnika tamošnjeg saveza da ustroji sudijsku organizaciju na najvišem nivou.

Poverenje je poklonio najbližim saradnicima iz „trećeg tima“ i tako najavio novi iskorak u karijeri, posle rastanka sa pištaljkom…

Komentari

Vaš komentar