Englezi javljaju: Holand dogovorio lične uslove sa Sitijem!

Matthias Hangst/Getty Images

Fudbaler Borusije Dortmund Erling Holand blizu je transfera u Mančester Siti, sa kojim je navodno već postigao dogovor o ličnim uslovima.

Vest je prvi lansirao „Dejli mejl“ i to možda ne bi privuklo toliku pažnju, da je potom nisu preneli i ostali mediji na Ostrvu, poput Skaj Sporta i BBC sa dodatnim informacijama.

Građani su spremili petogodišnji ugovor za mladog napadača prema kome bi zarađivao oko 31.000.000 evra godišnje što bi ga učinilo najplaćenijim igračem u klubu, što je trenutno Kevin de Brujne sa godišnjom zaradom od 24.720.000 evra.

Holand u Borusiji ima otkupnu klauzulu u ugovoru, koja iznosi 75.000.000 evra i svaki klub koji plati toliko za njegovo obeštećenje može da ga vodi.

Međutim, problem mladog Norvežanina je u tome što njegov otac Alf – Inge Holand i agent Mino Rajola traže ogromnu proviziju za sebe, da bi realizovali transfer. Rajola je od uprave Sitija tražio čak 40.000.000 evra, a Holand senior 30.000.000. Rukovodstvo kluba sa Etihada želi da razgovorom nađu zajedničko rešenje, kako bi izbegli toliko plaćanje.

Ipak, Englezi navode da onoga trenutka kada Mančester Siti bude uplatio Dortmundu 75.000.000 evra za otkupnu klauzulu više niko neće moći da spreči dolazak Erlinga Holanda u njihove redove, pa ni pohlepni otac i agent.

Komentari (0)

Vidi sve komentare