FIFA garantuje: Dugine boje (biće) dobrodošle na stadionima

Fudbal 24. nov 202215:19 2 komentara
Photo by Elsa/Getty Images

Nakon cele sage oko kapitenskih traka u duginim bojama, prvih pet dana Svetskog prvenstva u Kataru stizale su i brojne pritužbe navijača i novinara da na stadione ne mogu da uđu zbog obaležja podrške LGBTQ+ populaciji.

Brojni su navijači, a bilo je i predstavnika brojnih svetskih medija, koji su se žalili da i pored uredno kupljenih karata ili akreditacija, na stadione u Kataru nisu mogli da uđu jer su imali neko obeležje u duginim bojama.

Organizatorima, odnosno radnicima na ulazu u stadione, nije bilo važno da li su ta obeležja istaknuta na nekom od odevnih predmeta ili se radilo o zastavama ili bilo čemo trećem.

Ipak, kako piše Indipendent, to će se promeniti.

Brojni su savezi zemalja učesnica na Mundijalu uložili žalbe FIFA upravo zbog ovog problema, a iz Međunarodne fudbalske federacije kažu da će dugine boje ubuduće biti dobrodošle na terenima na kojima se igra Mundijal.

FIFA je dala garancije savezima, a pozivajući se na Komitet za bezbednost Mundijala da se ovakve situacije više neće ponavljati. Organizatori su sve što se do sada dogodilo ocenili kao „pojedinačne incidente“.

Ostaje da vidimo koliko će te garancije biti sigurne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare