Francuzi prekinuli istragu o meču PSŽ – Crvena zvezda: Nema uverljivih dokaza

Fudbal 12. maj 202117:486 komentara
PSŽ Crvena zvezda
Izvor: FRANCK FIFE / AFP

Francusko finansijsko tužilaštvo prekinulo je istragu vezanu za utakmicu fudbalske Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, koja je odigrana 3. oktobra 2018. godine i u kojoj je francuski tim slavio sa 6:1.

List Ekipe (L’Equipe) je preneo da je tužilaštvo odlučilo da odbaci slučaj jer nije bilo uverljivih dokaza za „kriminalno udruživanje zarad prevare u sportu“.

Povezane vesti:

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva pokrenula je istragu povodom navoda da je „visoki funkcioner“ Crvene zvezde u kladionici pokušao da uplati pet miliona evra na poraz beogradskog tima sa pet golova razlike.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u pisanoj izjavi istakao da je „pravda spora, ali dostižna“.

„Drago mi je što se potvrdilo da je Crvena zvezda veliki brend evropskog fudbala i da su bilo kakve insinuacije na račun našeg kluba neistinite, na šta smo ukazivali sve vreme. Ovim je stigla potvrda da smo potpuno bezrazložno gurnuti u celu tu priču i nije postojala ni osnova za sumnju“, naveo je Terzić.

„Ovo je velika pobeda Crvene zvezde za čast i ugled našeg kluba, ali fudbala. Kao što se vidi – pravda je spora, ali dostižna. Videćemo sa našim pravnim timom koji su sledeći koraci“, dodao je on.

Komentari

Vaš komentar