FSS nije izdržao: Političari, ipak, na delegatskoj listi

Fudbal 23. jul 202210:483 komentara
FSS
Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalski savez Srbije nije izdržao – na listi delegata našlo se mesta i za političare.

Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora FSS, jedinstveni spisak za Super i Prvu ligu „pojačan“ je i dvojicom političkih aktivista i javnih funkcionera, Miroslava Bukvića i Ljubomira Kovačevića.

Povezano

Pribojac Miroslav Bukvić, godinama je predvodio FAP, a danas obavlja poslove pomoćnika predsednika opštine Priboj, zadužen za sport i omladinu. Prošle sezone, takođe, bio je na jedinstvenoj listi delegata Super i Prve lige Srbije.

Fudbalsku Inđiju predstavljaće Ljubomir Kovačević. Opštinski funkcioner, sekretar lokalnog saveza sportova, vraćen je na listu odlukom IO FSS na sednici 15. jula.

Srpska kuća fudbala, poslednjih meseci, sledila je stav da političarima nema mesta na Terazijama 35, ali i ostalim „hijerarhijskim podnivoima“ u sistemu. Skupština Fudbalskog saveza Srbije, 29. novembra, usvojila je statutatna rešenja, po kojima političari i javni funkcioneri mogu da učestvuju u izbornom procesu, ali i da se posle eventualnih imenovanja izjasne gde će biti angažovani. Praksa uporednog rada u sportu i politici biće prekinuta.

Iako je FSS imao jasnu intenciju da raskrsti sa javnim funkcionerima i političarima i na delegatskim listama, ipak, nije uspeo da ideju sprovede do kraja. Prvi „udar“ politike nije prošao, ali jeste drugi, dopunom prvobitnog spiska delegata.

U istom paketu, na zasedanju IO FSS u Staroj Pazovi 15. jula, mesta među delegatima rezervisana su i za Zvonka JevremovićaMilana LojanicuČaslava LukićaIvana KarapetrovićaDragana TodorovićaMomčila MarićaVladana DinićaDragana KovićaRoberta BraunaHasima BakićaŽeljka VaragićaDragomira Elezovića i Vlada Glođovića.

Ostavljen je prostor za dopunu spiska sa još sedmoricom sportskih radnika. Odluku, u konačnoj instanci, mora da overi IO FSS. Na jedinstvenoj listi delegata Super i Prve lige Srbije, trenutno, popunjena su 43 mesta.

Komentari

Vaš komentar