FSS pokrenuo postupke protiv Novog Pazara i Partizana

Fudbal 12. avg 202119:07 3 komentara
novi pazar
RTV Novi Pazar/Screenshot

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Novog Pazara i Partizana, zbog incidenata na utakmici četvrtog kola šampionata.

Predstavnici oba kluba, komesari za bezbednost i službena lica dužni su da u narednih sedam dana, do sednice disciplinskog organa, dostave pisana izjašnjenja, na osnovu prijava direktora takmičenja Aleksandra Pivića.

Podsetimo, navijači Partizana, po dolasku na utakmicu, nacionalističkim skandiranjem izazvali su reakciju pristalica domaćina na zapadnoj strani stadiona u Novom Pazaru. Sredinom drugog poluvremena ispražnjena je tribina sa takozvanim navijačima crno-belih…

Povezane vesti

Skandaloznim incidentom, očigledno režiranim na višim nivoima, nažalost, i u ovom trenutku bave se jedino organi Fudbalskog saveza Srbije, čija moć je izuzetno mala. Službena lica precizno su evidentirala spisak incidenata i uvreda sa tribina, kao i uvek, perfektno odradila posao, ali ceo slučaj neće imati ni približno adekvatne sankcije.

Jednostavno, u moći Disciplinske komisije FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić, nalazi se isključivo mogućnost kažnjavanja klubova, iako su režiseri, inspiratori i neposredni izvršioci skandaloznih događaja pojedinci, jasnog imena i prezimena…

U opticaju su novčane kazne, suspenzija stadiona Novog Pazara i zabrana organizovanog vođenja navijača Partizana na gostovanja.

Na tapetu se našla ponovo Crvena zvezda, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama. Crveno-beli su od početka sezone neprestano na udaru Disciplinske komisije FSS iz istih razloga.

Postupak protiv Pančevaca

Pokrenut je postupak protiv pančevačkog Železničara.

Na gostovanju OFK Žarkovu, klupa Železničara napravila je previd – u 71. minutu bonus igrača zamenio je stariji. Pančevci su pet minuta kasnije korigovali grešku, napravili izmenu i utakmicu završili sa predviđenim brojem fudbalera mlađih od 20 godina. Žarkovo je slavilo pobedu ubedljivim rezultatom – 3:0.

Superligaško kolo proteklo je bez isključenja, ali je bilo burno na prvoligaškim stadionima. Opomenut je Predrag Ristanović, šef stručnog štaba Zlatibora, dok su Đorđe Ivković, prvotimac čajetinskog prvoligaša, i Igor Pantić, fudbaler zaječarskog Timoka, zbog isključenja, kažnjeni sa po utakmicom zabrane igranja.

Komentari (3)

Vidi sve komentare