FSS potvrdio: Elita od 16, izbrisano šest sudija…

Fudbal 06. jul 202118:124 komentara
FSS
FSS

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u Staroj Pazovi, prihvatio je dugoročan model od 16 ekipa u superligaškom rangu, usvojio predlog Sudijske komisije o listama arbitara i posmatrača za narednu sezonu, definisao set promena u propozicijama takmičenja... Prema očekivanjima – sve jednoglasno.

Posle tri nedelje, članovi najužeg rukovodstva srpske kuće fudbala, na mig predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, poništili su sopstvenu odluku o smanjenju broja superligaških ekipa od narednog leta. Prema, od danas, važećim propozicijama, elitni rang u narednom periodu imaće 16 učesnika. Igraće se dvokružno, posle 30. kola, uz plej-of i plej-aut, bez podele bodova.

Ranijom odlukom, podsetimo, bilo je predviđeno postepeno skraćenje Super lige, sa 16 na 12 ekipa, u roku od dve godine.

Povezane vesti

#related-news_1

Od naredne sezone, na zahtev Crvene zvezde i Partizana, biće samo delimično ograničen broj stranaca. Na teren će moći najviše četvorica, na klupi za rezerve neće biti obavezne kvote… Propis po volji dva takozvana „najveća kluba“ biće u narednim danima tema, iako je i laicima jasno da najnovijom odlukom Fudbalski savez Srbije puca u budućnost domaćeg fudbala.

Istorijski rez načinjen je na sudijskim listama. Posle dužih pregovora i ostavke Bojana Stojanovića, na mesto člana Sudijske komisije, podržan je radikalan predlog o brisanju čak šestorice arbitara sa elitnog ranga. „Skinuti“ su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki, Novica Anđelovski, Milan ilić i Dragan Čolović. Lista sudija Super lige brojaće 19, na jedinstvenom spisku posmatrača Super i Prve lige nalazi se 40 prezimena. Napredovali su Dejan Trifković, Danilo Nikolić i Milan Stefanović.

Komisija, na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem, članovima Dejanom Santračom i Nenadom Đokićem, uz manje korekcije, ostala je dosledna stavu o neophodnom rezu, pretpostavci regularnog takmičenja, pogotovo, u svetlu nadolazeće implementacije VAR tehnologije. Pojedine sudije, nezadovoljne prelogom lista, odlučile su da emocije pretoče u pisma, poslata na čak adrese pojedinih državnih organa.

Fudbalska sezona, podsetimo, počeće u petak, 16. jula.

Komentari

Vaš komentar