Fudbal bez gravitacije? Može!

Fudbal 26. sep 202217:59 0 komentara
Printscreen

Fudbalska legenda Luis Figo učestvovao je u fudbalskom meču koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao utakmica odigrana na najvišoj nadmorskoj visini i to na 6.166,1 metar u uslovima nulte gravitacije.

Slavni Portugalac prevodvodio je tim od sedam fudbalskih heroja iz Bliskog Istoka, Evrope i Latinske Amerike, a teren je bio površine 75 kvadratnih metara i to u unutrašnjosti specijalno pripremljenog aviona.

Prvi put u istoriji „vanzemaljski fudbal“ igran je na 20.230 stopa ili na preko 6.166 metara u uslovima mikrogravitacije.

Figo je osvojio Zlatnu loptu 2000. godine, za krunu neverovatne karijere tokom koje je igrao za Sporting Lisabon, Barselonu, Real Madrid i Inter Milan. Dres reprezentacije Portugala 127 puta oblačio je.

„Fudbal prevazilazi granice i ujedinjuje ljude širom sveta. Igrao sam na stadionima gde je atmosfera zaista bila prepuna emocija i strasti i to nezavisno od kulture i nacionalnosti. Ovo je bilo identično iskustvo, iako sam igrao na preko 6.000 metara visine, a sa mnom je bila ekipa neustrašivih fudbalskih fanatika. Njihova strast i ljubav prema sportu je neverovatna“, rekao je Figo posle ovog neuobičajenog iskustva.

Što se rezultata tiče, Crveni su pobedili Žute rezultatom 2:1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!