Fudbaleri Sarajeva pogođeni u glavu, utakmica prekinuta

Fudbal 14. maj 202219:43 > 19:51
Print screen

Susret 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva prekinut je zbog nereda domaćih navijača.

Na stadionu „Pecara“ ponovo nemile scene. Na današnjoj utakmici između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo u finišu su viđene zaista ružne scene koje ne želimo u bh. fudbalu, prenosi N1 Sarajevo pisanje Sport1.

Nakon što je Kristijan Medić faulirao Mirka Oremuša desile su se nemile scene na „Pecari“.

Navijači domaćih „Škripari“ su tvrdim predmetima sa tribina pogodili Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca. Susret je prekinut.

Članovi ekipe iz glavnog grada BiH održali su sastanak „kriznog štaba“ i ocena je da na stadionu nisu sigurni i odlučili su da se ne vrate na teren.

Prema informacijama koje su potvrđene za N1, do nedavno je trajala rasprava o tome da li nastaviti utakmicu, ili ne, a očigledno je da Sarajlije ne smatraju kako za to postoje uslovi koji im garantuju sigurnost do samog završetka utakmice.

Print screen

Ukoliko se budu sledili primeri iz bliske prošlosti, za ekipu domaćih uslediće žestoka kazna.

Poslednji prekid meča u Premijer Ligi BiH videli smo u septembru mesecu prošle godine, kada su navijači Veleža izvršili invaziju terena. Tada je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste, a Velež je dobio jednu od najtežih kazni u modernoj historiji bh. fudbala.

Komentari

Vaš komentar