Fudbalski savez Kosova tužio Stojkovića

Fudbal 04. dec 202219:24165 komentara
Dragan Stojković
Izvor: Starsport

Fudbalski savez Kosova tužio je Svetskoj fudbalskoj federaciji selektora Srbije Dragana Stojkovića, zbog, kako se navodi, njegovih komentara tokom utakmice trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Švajcarske.

U saopštenju se, između ostalog, ističe da je „besmislena i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte“ i zahteva reakciju FIFA.

PROČITAJTE JOŠ:

„Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahteva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvek fašistička skandiranja nestale sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svetskog prvenstva.

Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razume i opravda, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbednosna situacija, kao posledica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svetsko prvenstvo u Kataru“, stoji u saopštenju.

Selektor Srbije je posle drugog pogotka njegove ekipe protiv Švajcarske izrekao psovke, a to su „uhvatile“ i TV kamere.

Komentari

Vaš komentar