Fudbalski savez Kosova tužio Stojkovića

Fudbal 04. dec 202219:24165 komentara
Dragan Stojković
Starsport

Fudbalski savez Kosova tužio je Svetskoj fudbalskoj federaciji selektora Srbije Dragana Stojkovića, zbog, kako se navodi, njegovih komentara tokom utakmice trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Švajcarske.

U saopštenju se, između ostalog, ističe da je „besmislena i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte“ i zahteva reakciju FIFA.

PROČITAJTE JOŠ:

„Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahteva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvek fašistička skandiranja nestale sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svetskog prvenstva.

Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razume i opravda, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbednosna situacija, kao posledica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svetsko prvenstvo u Kataru“, stoji u saopštenju.

Selektor Srbije je posle drugog pogotka njegove ekipe protiv Švajcarske izrekao psovke, a to su „uhvatile“ i TV kamere.

Komentari

Vaš komentar