Gde je nestao golman Maroka? Otpevao himnu, pa seo na klupu

Fudbal 27. nov 202218:46
Bono
Izvor: REUTERS/Craig Brough

Reprezentatici Maroka obradovali su u nedelju svoje navijače i savladali Belgiju u drugom kolu grupne faze Mundijala. Ali, ovaj meč prati i jedna veoma neobična priča.

Fudbalski savez Maroka i FIFA objavili su sastave ekipa sat vremena pred početak meča. Trebalo je da za Maroko brani standardni golman Bono. On je i izašao na teren, bio je tu tokom intoniranja himni, pozdravio se sa igračima Belgije… I nestao.

Komentator BBC primetio je da Bono nije na golu u 38. minutu.

Onoga ko zna, ova situacija može da podseti na lapsus legendarnog Vladanka Stojakovića koji je svojevremeno komentarisao utakmicu Brazil – Švedska i tek nakon pola sata shvatio da u žutim dresovima igra Švedska, a ne Brazil kako je on mislio.

Zamenio ga je Munir Mohand Mohamedi, a objašnjenje je stiglo posle utakmice.

Bono se bukvalno na minut pre početka meča požalio na zamućen vid i vrtoglavicu kako je naveo njegov saigrač Medi Benatija.

„Bono je dobio udarac još tokom premijere sa Hrvatskom. Nije bio siguran ni za ovaj meč, ali je dao sve od sebe, pokušao je maltene do poslednjeg trenutka da bude na raspolaganju. Posle zagrevanja mi je priznao da se nije osećao najbolje. Bio je iskren i zato je rešio da prepusti mesto na terenu kolegi“, pojasnio je Valid Regragi, selektor Maroka.

Ispostavilo se na kraju da to nije bio nikakv problem za Maroko u ovom meču.

Komentari

Vaš komentar