Gladbah „domaćin“ Sitiju na Puškaš areni

Fudbal 08. feb 202122:01
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Dan nakon što je odlučeno da će zbog zabrane dolazaka u Nemačku Lajpcig i Liverpul svoj duel osmine finala Lige šampiona igrati u Budimpešti, odlučeno je da će na istom mestu igrati i Borusija Menhengladbah i Mančester siti.

Borusija će, umesto na svom terenu, domaćin Mančester sitiju 24. februara biti na Puškaš areni u Budimpešti, na istom mestu gde će Lajpcig „ugostiti“ Liverpul 16. februara, potvrdila je Evropska fudbalska federacija u ponedeljak.

„Moramo da krenemo sa pretpostavkom da će zabrana putovanja koja je sada određena do 17. februara biti produžena i da ni Mančester siti neće dobiti posebnu dozvolu za ulazak u Nemačku. Zbog toga smo obavili razgovore sa svim nadležnim stranama, političarima, nemačkom ligom i UEFA u toku prethodne nedelje. Pravila UEFA nalažu da je ekipa koja bi trebalo da bude domaćin mora da pronađe novo mesto odigravanja utakmice u ovakvim situacijama. Iz više razloga smo odlučili da to bude Puškaš arena u Buduimpešti. Želeli bismo da se zahvalimo UEFA i Fudbalskom savezu Mađarske na podršci u ovoj situaciji“, rekao je izvršni direktor Gladbaha Štefan Šipers.

Prema pravilu UEFA, ekipa koja ne može da organizuje meč na svom terenu dužna je da sama pronađe alternativno rešenje, u suprotnom će izgubiti meč službenim rezultatom (3:0).

Gladbah će 24. februara dočekati Siti u Budimpešti, a u Mančester na revanš dolazi 16. marta.

Komentari

Vaš komentar