Grujić oštro iz Niša: Šta su gledale sudije na Banovom brdu?

Fudbal 03. maj 202220:41 > 21:323 komentara
Izvor: Emir Sadović/Starsport

Glas iz Niša ponovo diže Danilo Grujić. Nekadašnji internacionalac javio se redakciji Sport kluba posle utakmice Čukarički – Radnički (0:0). Nišlija smatra da je gostujuća ekipa drastično oštećena na Banovom brdu.

Sporni detalj iz 85. minuta, kada je Darko Puškarić srušio Stefana Mitrovića metar unutar linija kaznenog prostora, inicirao je Grujićevo javljanje. Sudija Đorđe Makismović, posle petominutnog gledanja VAR snimka, svirao je prekršaj bio van kaznenog prostora.

Iz Grujićevog ugla ocena je jasna – veliki previd sudije.

“Opet smo bili svedoci odluka glavnog sudije Đorđa Maksimovića i VAR Nenada Minakovića na štetu Radničkog. Nisu dosudili očigledan penal! “Oteli” su Nišlijama pobedu i možda presudne bodove za izlazak na međunarodnu scenu. Ne samo to – neprofesionalnim ponašanjem i pristupom obrukali su sve fudbalske sudije, poštene profesionalce uvaljali u blato. Krajnje je vreme da se u srpskom fudbalu pokrene pitanje odgovornosti za donete odluke, posebno u Sudijskoj komisiji. Posle sudijskih grešaka na štetu Radničkog, koje deluju organizovano i unapred planirano, stičem utisak da nekome Radnički smeta i da se čini sve kako bi ostao bez izlaska na evropsku scenu”, oštra je ocena Danila Grujića.

Žaoka kritike usmerena je ka Đorđu Maksimoviću i Nenadu Minakoviću.

“Kao bivši internacionalni sudija ne mogu da ostanem nem na ovakve odluke sudija. Blago rečeno, “zalutali” su na superligaške terene. Obrukali su sve fudbalske sudije, očigledno da su imali i nameru. Podsetiću i na to šta je isti sudija uradio i na utakmici sa Proleterom, takođe, presudivši na štetu niškog kluba. Gledaoci su iz samo dva usporena snimka mogli da vide očigledan prekršaj nad Stefanom Mitrovićem u kaznenom prostoru domaće ekipe, vidljiv iz oba ugla. Pitam – šta je onda nekoliko minuta pregledavao sa VAR sobom.”

Grujić više puta ističe očiglednu nameru arbitara na Banovom brdu.

“Sudijama dostupne kamere i snimci mogu da pokažu jasniju sliku prekršaja unutar kaznenog prostora. Svedočili smo i da je oštećen Partizan, takođe, neprofesionalnim odnosom VAR sudije. Nema grešaka ni slučajnosti, prečesto ponavljanje situacija na štetu fudbala i Radničkog, jasno ukazuju na nečiju nameru. Nemoguće je da se ovakve situacije reše pogrešno. FSS je VAR sistem platio velikim novcem. Zato dovodimo u pitanje stručnost ljudi u Sudijskoj komisiji. Kaznili su pojedine sudije iz samo njima znanih razloga, dok na ovakve stvari ćute.”

Niški arbitar smatra da je Radnički u podređenom položaju.

“Šta klub može da uradi, kome da se žali? Izražavanje nezadovoljstva povlači kažnjavanje, očigledno da neko samo taj trenutak i čeka. Moje pitanje je konkretno i jasno – kako je moguće da nije sviran prekršaj unutar kaznenog prostora? Sudije u VAR sobi videle su očiglednu situaciju drugačije od cele fudbalske Srbije. Da li će se fudbal igrati samo u Beogradu? Sistem je loš i mora da se promeni, ne samo skidanjem poštenih i časnih sudija”, poručio je Danilo Grujić u javljanju Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar