Hrvatska gradi nacionalni stadion

Fudbal 10. okt 202223:56 16 komentara
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Reprezentacija Hrvatske najuspešnija je u regionu nekadašnje Jugoslavije, ali infrastrukturno daleko je od evropskog vrha.

Vatreni utakmice kao domaćini igraju na stadionima koji su daleko od modernih, međutim, u ponedeljak je objavljeno da Vlada Hrvatske planira izgradnju novog, modernog, zdanja.

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Marijan Kustić rekao je da Hrvatska ima najlošiju infrastrukturu kad su u pitanju stadioni i da na tome mora da se poradi.

„Rezultati su odlični. Od 2018. godine svi zagovaramo nakon svetskog srebra izgradnju stadiona, da se uložiti u infrastrukturu. Duboko se nadam da ćemo 2023. napokon krenuti sa tim. Sa predsednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom sam mnogo puta razgovarao, kao i sa Zvonimirom Bobanom koji je velika spona u razgovorima i dogovorima. Naš cilj je da se pokrene priča izgradnje stadiona u Zagrebu, ali i obnova kao što je Poljud, Varaždin, Koprivnica, Šibenik i ostali stadioni. Sigurno da Grad Zagreb zaslužuje novi stadion. Duboko se nadam da će se to na kraju i realizovati,“ rekao je Kustić za HRT.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić istakao je da će uskoro postati realnost ono što su očekivale generacije hrvatskih fudbalera.

„Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će u estvovati država sa finansijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina širom Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti na snagu početkom nove godine. On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Tu se misli i na Split gde je reprezentacija igrala mnogo utakmica. Takođe Rijeka i drugi gradovi sa sportskim građevinama koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju,“ rekao je Milić.

Na novom stadionu igrao bi i Dinamo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare