I to se dešava: Hapšen za mito, a brine o disciplini!

Fudbal 22. feb 202221:50 1 komentar
Miloš Vasiljević
Privatna arhiva

Sekretarijat Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, na sednici u utorak, imenovao je Miloša Vasiljevića za disciplinskog sudiju.

U opisu nadležnosti sportskog radnika iz Blaca nalaze se istočna grupa Srpske lige i četiri zone na istoj teritoriji. Staraće se o redu i disciplini, umesto Ivana Nikolića, smenjenoj na sednici Izvršnog odbora FSRiS, početkom februara.

Povezano

#related-news_1

I ništa ne bi bilo sporno u Vasiljevićevom izboru da na leđima ne nosi teret sudskog spora zbog uzimanja mita. Naime, Vasiljević je krajem avgusta 2018, kao predsednik Skupštine opštine Blace, uhapšen pod sumnjom, kako su tada pisali lokalni mediji, da je od predstavnika malih akcionara  veterinarske stanice, primio 3.000 evra za promenu upravljačke strukture. Zajedno sa Vasiljevićem, u istoj akciji, ali prilikom primopredaje novca, uhapšen je i načelnik Opštinske uprave Blace, Zoran Milutinović.

Obojica su kasnije saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Nišu, u okviru Višeg javnog tužilaštva. Uhapšeni su u saradnji sa BIA. Tužilaštvo je saopštilo da je tražena suma bila 15.000 evra. Slučaj još nije zaključen, u toku je sudijski postupak.

Hapšenje nije bilo prepreka Vasiljeviću da šest meseci kasnije bude izabran za predsednika Fudbalskog saveza Topličkog okruga. Razvojni put nastavio je imenovanjem na mesto disciplinskog sudije, u međuvremenu promovisan je i u potpredsednika regionalnog saveza, posle predloga Novice Tončeva.

Ostaje pitanje da li je imenovanje Vasiljevića, odlukom sekretarijata, u disproporciji sa moralnim načelima funkcionisanja fudbalske organizacije. U svetlu otvorenog sudskog postupka, sasvim izvesno, mnoga pitanja traže dodatne odgovore…

Posle suspenzije predsednika Novice Tončeva, odluke organa FS Regiona istočne Srbije potpisuje Miroslav Milivojević.

Komentari (1)

Vidi sve komentare