Inter neće da plati razliku: Ništa od trampe Džeko – Aleksis

Fudbal 30. jan 202111:21 > 11:21
Edin Džeko
Paolo Bruno, Getty Images Sport

Posle dvodnevnih pregovora izgleda da Inter i Roma nisu postigli dogovor da razmene igrače, Edina Džeka sa Alekisom Sanchezom. Direktor Rome Tijago Pinto samo je kratko poručio da će o svemu progovoriti kad se završi prelazni rok.

Prethodnih dana italijanski mediji izveštavali su iz sata u sat da direktori klubova pregovaraju u Milanu i da su obe strane spremne da razmene igrače. Međutim, predstavnik Vučice Tijago Pinto u petak uveče vratio se u Rim neobavljenog posla.

Nemojte mi sad ništa pitati, o svemu ću razgovarati kad se zatvori prelazni rok“, poručio je novinarima Tijago Pinto.

Mediji prenose da su pregovori stopirani jer je Inter odbio da plati dodatnih tri miliona evra za platu Edina Džeka.

Iako Alekis Sančez i Edin Džeko zarađuju približno isto po sezoni, Čileanac je ne tako davno stigao iz Mančester Junajteda. Zbog toga je u mogućnosti da maksimalno iskoristi popust od 50 odsto na porez, što Vladina uredba omogućava onima koji u Italiju dolaze iz inostranstva. To nije slučaj i sa golgeterom Rome.

Dakle, dok igrači zarađuju približno isto, jedan klub bi morao da plati znatno manje od drugog za bruto troškove plate fudbalera. A Inter ne želi da plati razliku i zato se stalo sa pregovorima.

Možda pre ode Fonseka?

U Romi sad nisu načisto šta raditi. Džeko je kapiten i golgeter tima, ali je posle nesporazuma sa trenerom Paulom Fonsekom želeo da ide iz kluba. Rimljani bi ga pustili ali ako nađu odgovarajuću zamenu.

Međutim, pojavila se i nova situacija. Zbog slabijih rezultata sve se češće pominje smena Fonseke i dolazak Maksa Alegrija. U tom slučaju, Rimljani se ne bi odrekli svog kapitena.

Prelazni rok u Seriji A zatvara se u ponedeljak uveče.

Komentari

Vaš komentar