Jović i Lazetić: Umorniji smo, ali verujemo u sebe

Fudbal 21. jun 202214:52 2 komentara
fudbalska reprezentacija Srbije U19
Seb Daly - UEFA/UEFA via Sportsfile

Posle remija sa Izraelom kojim je omladinska reprezentacije Srbije, igrači do 19 godina, otvorila Evropsko prvenstvo, sledeći rival Orlićima je jedan od prvih favorita šampionata, reprezentacija Engleske.

Utakmica Engleska – Srbija na programu je u sredu od 20 sati, direktan prenos je na Sport Klubu 3.

„Možda se ovde nalazimo u podređenom pložaju, jer sve selekcije su igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini, u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre deset, dvanaest dana odigrali poslednji meč u Holandiji.Možda smo zbog svega malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u grupu, veruju u tim, veruju u ono što radimo. I u svakoj utakmici pokazaćemo karakter, kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča. Došli smo do boda koji će nam sigurno mnogo značiti u nastavku takmičenja. Dakle, govorimo o činjenicama. Dolazak ovde i plasman među osam najboljih u Evropi znači mnogo, igračima, savezu, našem fudbalu. I to je definitivno veliki uspeh, ostvaren u periodu uspeha A tima, kao selekcije U17. Ni remi protiv Izraela ne menja tu sliku, jer u Slovačku niko nije došao slučajno. I idemo sada dalje“, poručuje selektor Aleksandar Jović.

Marko Lazetić je postigao gol na premijeri protiv Izraela i proslavio ga karakterističnim radovanjem u položaju surfera.

„Naravno da je Engleska u povoljnijem položaju, umorniji smo od ostalih selekcija, ali ne tražimo izgovore. Hoćemo da damo sve od sebe, želimo pobedu u svakom meču. Tako i protiv Engleske, ali i kasnije, kada nam rival bude Austrija. Uvek sebi postavljamo visoke ciljeve“, rekao je Lazetić.

Kompletne izjave selektora Jovića i Marka Lazetića pogledajte u videu ispod: