Junajted na prodaju? Da li je na pomolu najveće preuzimanje u svetu sporta?

Fudbal 17. avg 202215:06 > 15:06 1 komentar
Nook Thitipat/Shutterstock

Kako ekskluzivno piše urednik fudbalske rubrike engleskog Independenta Migel Dilejni, u naredna 24 meseca moglo bi da dođe do prodaje Mančester junajteda i to bi bio najveći posao u svetu sporta svih vremena. Vredan oko šest milijardi funti.

Potencijalni kupci već „kruže“ oko stadiona jer se pojavila mogućnost da Glejzeri ipak pristanu na prodaju.

Najmanje tri konzorcijuma već se raspituju i pripremaju zvanične ponude jer se očekuje da bi Glejzeri bili spremni da klub ipak prodaju za šest miliona funti.

Kako se navodi, već su održani brojni sastanci, uspešni brokeri i privrednici još od maja rade na ovome jer „svi predosećaju da se bliži kraj ciklusa“ i da prodaja Junajteda može da se opipa.

Jedan od onih koji su već javno iskazali interesovanje je Džim Ratklif koji je pokušao, ipak kasno, da se uključi u kupovinu Čelsija. Njegova kompanija Ineos koja je već vlasnik Nice, nije ipak spremna da daje zvanične komentare o navodnom sastanku. Za javni komentar nije bio spreman ni Mančester junajted.

A Dilejni navodi da je upravo ta tajnovitost znak da se stvari dogovaraju privatno i da se nešto dešava pa dodaje i da je baš zbog toga šala Elona Maska na Tviteru izazvala toliko komentara i bure.

Kako je procenio Dilejni, iako je jasno da se ovakvi klubovi nikada ne stavljaju zvanično na prodaju, da bi do preuzimanja, najvećeg u svetu sporta, moglo da dođe u naredna 24 meseca.

Komentari (1)

Vidi sve komentare