Juventusu oduzeto 15 bodova, van fudbala Anjeli, Nedved…

Izvor: Guliver

Posle ove odluke Juventus će imati 22 boda, na tabeli će sa treće pasti na 11. mesto. I biće ekipa u kojoj igraju srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić prilično daleko od plasmana u Evropu.

Juventus je u velikim problemima, a da jedna nesreća ne ide sama, pokazala je i odluka Federalnog suda, koji je izrekao meru oduzimanja 15 bodova italijanskom velikanu.

Nije to jedina kazna za Staru damu, pojedinačno su zabranu vršenja funkcija u fudbalu dobili Fabio Paratići, nekadašnji član uprave ovog kluba, koji je suspendovan na dve i po godine, predsednik kluba Andrea Anjeli koji je kažnjen sa dve goidne, Maurucio Arivabene isto toliko.

Kažnjeni su još sportski direktor Federiko Čerubini sa godinu dana i četiri meseca zabrane vršenja funkcije, kao i potpredsednik Borda direktora Pavel Nedved, koji je dobio suspenziju od osam meseci.

Kazna je izrečena zbog malverzacija sa transferima, odnono korišćenja istih da se veštački poveća balans u poslovanju kluba. Juventus se zbog toga našao na udaru tužilaštva, a požar u ovom slavnom klubu pokušali su da ugase ostavkama predsednika Andree Anjelija i pojedinih njegovih bliskih saradnika.

Ipak, nije se na tome završilo, prema prvobitnim informacijama tužilaštvo je tražilo devet bodova minusa i nešto manje kazne pojedincima. Ipak, posle prikupljenih dokaza, kazna je daleko veća.

Komentari

Vaš komentar