KAN: Senegal i Gvineja među 16 najboljih

Fudbal 18. jan 202219:30
Imago Sports

Fudbaleri Senegala i Gvineje obezbedili su plasman u osminu finala Kupa afričkih nacija, pošto su posle trećeg, poslednjeg kola Grupe B zauzele prve dve pozicije. Senegal je prvi iako je još jednom odigrao 0:0 ovog puta protiv Malavija, dok je Gvineja druga uprkos poraza od Zimbabvea 2:1.

Nastavlja se posrtanje kada su golovi u pitanju na Kupu afričkih nacija. Tome poseban doprinos daju fudbaleri, po mnogima najvećeg favorita za titulu pred početak takmičenja Senegala.

Sadio Mane i drugovi na kraju jesu zauzeli prvo mesto u grupi, ali uz ukupnu gol razliku u tri meča 1:0, čime nikoga nisu ubedili da su stvarno prvi favoriti za trofej. Odigrali su i sada 0:0, ovog puta protiv Malavija, kojem je taj bod definitivno bio potreban kako bi ostao u nadi da može kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe u osminu finala.

Malavi ima četiri boda uz gol razliku 2:2. Isti skor imaju i Zelenortska Ostrva, trenutno dve najbolje trećeplasirane, ali ima još četiri grupe da se odigraju. Bukvalno isti skor kao i Malavi u grupi ima i Gvineja koja je poražena od Zimbabvea 2:1. Golove za Zimbabve postigli su Musona u 26. i Mahači u 43. minutu, dok je fudbaler Liverpula Nabi Keita zatresao mrežu u 49. minutu. Ipak i sa tim porazom, i pored toga što je potpuno poravnata sa Malavijem, Gvineja je zauzela drugo mesto, jer je u međusobnom duelu u grupi savladala Malavi.

Utakmice Kupa afričkih nacija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar